Blog

Gullón një nga prodhuesit kryesorë të biskotave vjen në tregun shqiptar nën ekskluzivitetin e Hodaj Shpk

Galletas Gullón është një nga prodhuesit kryesorë të biskotave në Evropë dhe ndër grupet kryesore ushqimore në Spanjë. E themeluar në vitin 1892, Gullón është rritur me shpejtësi për t’u bërë lider  për Spanjën për biskota dhe “biskota shëndetësore” falë risive të vazhdueshme dhe investimeve në Kërkim dhe Zhvillim.

Gullon zotëron dy impiantet e prodhimit të pajisura me makineritë më moderne të biskotave në Evropë, dhe puna ka filluar së fundmi në një fabrikë të tretë në Aguilar de Campoo. Tregu i eksportit është bërë jetik për kompaninë spanjolle dhe gjatë 10 viteve të fundit ata kanë nisur një politikë të rëndësishme të zgjerimit ndërkombëtar dhe tani janë të pranishëm në tregjet kryesore të botës.  Për tregun shqiptar produktet e Galletas Gullón vijnë ekskluzivisht nga kompania e shpërndarjes Hodaj Shpk.

Galletas Gullón prodhon një gamë të gjerë produktesh – biskota për mëngjes, biskota me çokollatë, ushqime të shijshme, si dhe një gamë produktesh dedikuar  fëmijëve. Ata eksportojnë mbi 200 lloje të ndryshme në më shumë se 100 vende  përfshirë edhe Shqipërinë.

Kompania u themelua nga Manuel Gullón në 1892. Një njeri  imagjinativ, me qasjen e tij sipërmarrëse, punoi me një grup biznesmenësh vendas për të futur një produkt në Spanjë që ishte i panjohur në atë kohë në shoqërinë spanjolle: biskota, e cila kishte qenë krijuar në Angli në fillim të shekullit të 19-të.

Galletas Gullón me sukses ruajti pozicionin e tij dhe u rrit gjatë viteve, duke i mbijetuar periudhës së varfërisë së madhe, siç ishte Lufta Civile Spanjolle, në të cilën ruajti nivelin e prodhimit dhe siguroi furnizim të pandërprerë të miellit, kryesisht falë pozicionit të saj strategjik në një zonë me prodhimin më të madh të grurit në vend.

Nga vitet 1950 e në vazhdim, Gullón pa fillimin e një procesi për diversifikimin e produkteve të saj tradicionale me hedhjen në treg të biskotave María dhe Tostada Dorada, të cilat morën emrin e tyre nga fakti se ato ishin zhytur në vaj për t’i dhënë atyre pamje. Kjo periudhë gjithashtu shënon prodhimin e wafers mbështjellë me çokollatë dhe pasta në formë unaze, së bashku me prodhimin e biskotave teatri.

Pas investimeve të vazhdueshme dhe rinovimit teknologjik, Gullón ndryshoi politikën e tij tregtare dhe në vitin 1979 krijoi biskotën e parë të patateve në tregun spanjoll dhe në vitin 1986, biskota e parë që do të bëhej me vajra bimore. Kjo çoi në krijimin e një segmenti të ri të biskotave në Spanjë: “biskota shëndetësore”.